Florbal Svitavy (https://www.florbal-svitavy.cz/)

INFORMACE K SEZÓNĚ 2024/2025

Vstupujeme do další florbalové sezóny, ve které nás čeká řada novinek. V příspěvku níže najdete stručný souhrn zásadních informací k aktuálně startující sezóně 2024/2025. 

Tréninky ve školním roce 2024/2025

Hned v pondělí 2. září 2024 najede FbK do tradičního školního tréninkového režimu. Rozpis tréninků je na novém webu na www.florbal-svitavy.cz/mladez. Příspěvky na druhou polovinu kalendářního roku 2024 budeme vybírat standartně v průběhu září přes platbu generovanou v systému KIS (Klubový informační systém), ze kterého vám přijde informace k platbě.

30 let florbalu ve Svitavách

Je to až neskutečné, ale náš oddíl startuje jubilejní 30. sezónu. K tomuto výročí chystáme v průběhu celé sezóny celou řadu akcí nebo i speciální narozeninový merch. V sekci historie (www.florbal-svitavy.cz/historie) jsme doplnili kompletní popis vývoje svitavského florbalového oddílu.

Přehled družstev

V nadcházející sezóně 2024/2025 bude FbK Svitavy reprezentovat celkem 11 družstev: přípravka, elévové a elévky, mladší žáci a žákyně, starší žáci a žákyně, dorostenci a dorostenky a muži a ženy. Do tzv. kompletní struktury chybí našemu oddílu ještě družstva juniorů a juniorek – věříme, že už v dalším roce se nám podaří mít pro tyto kategorie dostatečný počet hráčů/hráček.

Oddíl dál aktivně pokračuje v průběžném náboru nových členů napříč kategoriemi.

Zdravotní prohlídky

Všichni hráči a hráčky nastupující k soutěžním utkáním mají dle legislativy Českého florbalu povinnost mít potvrzení o zdravotní způsobilosti ke sportování (hraní florbalu). Naplánujte prosím návštěvu lékaře nebo sportovního lékaře včas před prvním turnajem. Klub nenese zodpovědnost za nesplnění této podmínky.

Formulář žádosti o posouzení zdravotní způsobilosti k tělesné výchově a sportu si můžete stáhnout v sekci "ZDRAVOTNÍ PROHLÍDKY" na následujícím odkaze: www.florbal-svitavy.cz/povinnosti.

Po úspěšném absolvováním zdravotní prohlídky u lékaře je povinností každého člena či jeho zákonného zástupce nahrát formulář (sken nebo foto) do své osobního profilu v Klubovém informačním systému (KIS).

Valná hromada oddílu

Ve čtvrtek 12.9. proběhne volební Valná hromada oddílu florbalu od 18:00 v salonku restaurace Astra. Valná hromada volí Výkonný výbor oddílu na další dvouleté období. Dle stanov TJ mají hlasovací právo na VH členové starší 18 let.

Zájemci, kteří zvažují zapojení se do řízení oddílu, ať prosím kontaktují předsedu nebo kohokoliv z aktuálního VV.

Rozhodčí

Jako každý rok má náš oddíl povinnost mít rozhodčí. V případě zájmu (rozhodčí musí mít alespoň 15 let) oddíl motivuje rozhodčí úplným odpuštěním příspěvků a hrazením všech spojených nákladů (školení a vybavení), zároveň je to činnost honorovaná a pro studenty se jedná o velmi slušnou brigádu. Pro více informací o rozhodcovské profesi ve florbale navštivte www.ceskyflorbal.cz/pro-rozhodci?tabId=100.

Brýle

Oddíl nově doporučuje všem hráčům a hráčkám mládežnických kategorií používání ochranných brýlí. Ve florbalu se jedná o světový trend, který zvyšuje prevenci proti zranění hráčů. Naši členové si mohou zakoupit ochranné brýle Unihoc nebo Zone za zvýhodněnou cenu u partnera Omniasport. Další informace o florbalovém vybavením naleznete na www.ceskyflorbal.cz/vybaveni.

Používání mobilů v kabině

Digitalizace negativně ovlivňuje soustředění a velkým trendem v mládežnickém sportu je omezení používání mobilů či tabletů v souvislosti s tréninkovou a zápasovou činností. Věříme, že je to správná cesta, jak dosáhnout vyšší kvality tréninků a sportovního zážitku obecně. Proto od nové sezóny oddíl zavádí omezení na používání mobilů v kabině před tréninkem (15 min), před utkáním (45 min) a po utkání (15 min). Toto omezení platí napříč všemi kategoriemi vč. dospělých.

Rodiče v kabině

Jedním z cílů našeho oddílu je vychovávat hráče a hráčky k samostatnosti. Prosíme tedy rodiče, aby s dětmi nechodili do šaten před a po utkání (a ideálně i před a po trénincích). Dětem nebalte věci potřebné k tréninkům a utkáním, ale nechte je balit si je samotné a spíše kontrolujte, že mají vše potřebné. Nebojte se obrátit na trenéry s prosbou o pomoc a dohled.

Nový web a Klubový Informační Systém

Důležité informace a kontakty jsou uvedeny na novém webu www.florbal-svitavy.cz, klub také pokračuje v užívání Klubového informačního systému (KIS).

S jakýmikoliv dotazy nebo komentáři se obraťte buď na vedoucí či trenéry dané kategorie (www.florbal-svitavy.cz/mladez), nebo přímo na vedení oddílu (www.florbal-svitavy.cz/vedeni-klubu). Začátkem září si všichni vedoucí a trenéři svolají organizační schůzky svých kategorií – prosíme rodiče o účast.